Forfatter
Tittel Hva vi spiser når vi spiser kjøtt
Medansvarlig
Språk
Hylleplassering
Klassifikasjon
Emne
År
Noter På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet. Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat. "Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gården før og nå.
ISBN
Tilgjengelige
Venteliste
*00002461nam 22004091 4500
*001104632
*008231026s2023 no ar 00nob 9
*015 $a150465403$bBokbasen AS
*019 $bl
*020 $a978-82-8226-286-6$binnbundet
*025 $a9788282262866
*040 $aBokbasen AS
*0820 $a641.36$zh$223/nor/20230725
*0821 $a641.3$zb$223/nor/20230725
*090 $c338.1$dB
*10010$aBjørkdahl, Kristian$d1978-$jNO$0(NO-TrBIB)6015911$8m
*24510$aHva vi spiser når vi spiser kjøtt$cKristian Bjørkdahl og Karen Victoria Lykke
*250 $a1. utgave
*260 $aOslo$bRes publica$c2023
*300 $a286 sider$billustrasjoner$c22 cm
*520 $aPå eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet. Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat. "Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gården før og nå.
*532 $aKulturfond
*650 0$aKjøttindustri$2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aKjøttindustri$2Bokbasen AS$9nno
*650 0$aKjøttretter$2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aKjøttrettar$2Bokbasen AS$9nno
*650 0$aDyrevern $2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aDyrevern $2Bokbasen AS$9nno
*650 0$aKulturhistorie$2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aKulturhistorie$2Bokbasen AS$9nno
*651 $aNorge$2Bokbasen AS$9nob
*651 $aNoreg$2Bokbasen AS$9nno
*70010$aLykke, Karen Victoria$d1966-$eforf.$jNO$0(NO-TrBIB)49900$8f
*70010$aPessar, Siw$d1973-$efotogr.$jNO$0(NO-TrBIB)1689834722926$8f
*90010$aSyse, Karen Lykke$zLykke, Karen Victoria$jNO
*90010$aSyse, Karen Victoria Lykke$zLykke, Karen Victoria$jNO
*90010$aPessar, Siw Helen$zPessar, Siw$jNO
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her
for bli den første til å gi din mening